Positief opvoeden

Leer gewenst gedrag positief te stimuleren.

In september start de groepscursus Positief Opvoeden voor ouders. Deze cursus, volgens de methode Triple P, helpt oorzaken van gedragsproblemen bij kinderen te herkennen. U leert hoe u gewenst gedrag bij kinderen kunt stimuleren en hoe u om kunt gaan met ongewenst gedrag. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Er zijn 2 cursussen: een voor ouders van kinderen van 6 tot 12 jaar en een voor ouders van kinderen van 12 tot 18.

Groepsbijeenkomsten

De cursus bestaat uit vier wekelijkse groepsbijeenkomsten van twee uur. Tijdens de cursusavonden werkt u opdrachten uit aan de hand van het werkboek en een dvd met filmpjes van situaties uit de praktijk. Na de groepsbijeenkomsten volgt twee keer een telefonische afspraak. Afsluitend vindt er een groepsbijeenkomst plaats. Het beste effect wordt bereikt als beide ouders/opvoeders deelnemen aan de cursus.

Aanmelden

Heeft u interesse of wilt u zich voor deze training aanmelden? Neem dan contact op met het algemene telefoonnummer van het Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal (0318) 538 222 of stuur een e-mail naar . Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

Meer over de methode Triple P

Op de website positief opvoeden vindt u meer algemene informatie over de methode Triple P.

Naar overzicht