Training pittige pubers

Voor ouders die de regie terug willen.

De fase van puberteit kan voor ouders best zwaar zijn. Als ouder zou je je puber soms achter het figuurlijke behang willen plakken. De puberfase kan gekenmerkt worden door eindeloze discussies, oprekken van grenzen en strijd tussen ouders en kind. Dit is onderdeel van het proces om als puber los te komen van je ouders en je eigen weg te zoeken naar volwassenheid. Als ouder heb je soms het idee dat je een ‘strijd’ hebt met je kind, die je niet kunt winnen.

Het doel van de training Pittige Pubers is om de regie en gezagspositie van ouders te behouden of te herstellen. De training bestaat uit twee groepsbijeenkomsten. Ouders krijgen uitleg over oorzaken van gedrag in de pubertijd en het doel van deze levensfase voor hun zoon of dochter. Er is ruimte voor advies vanuit de praktijk van andere ouders over wat voor hen wel eens gewerkt heeft in bepaalde situaties. Verder gaat het over hoe je als ouders uit de strijd kunt blijven.

Streven is dat beide ouders aanwezig zijn bij de groepsbijeenkomsten. Voor deze training vragen wij een vergoeding voor de onkosten van 25 euro.

Naar overzicht