Connected

De training Connected is voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar en is bedoeld om jongeren te leren contacten aan te gaan.

Het CJG biedt voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud de training Connected aan. Connected is ontstaan door de terugkomende vraag van jongeren en hun ouders naar (meer) contact met leeftijdsgenoten. Connected is een groep van vier tot zeven jongeren die activiteiten met elkaar onderneemt. Jongeren, die het soms lastig vinden om contacten te maken en onderhouden, worden geïnspireerd en gemotiveerd tot het aangaan van contacten, binnen en buiten de groep. 

Leuke activiteiten

De jongeren spreken een aantal keer af in een sportzaal om elkaar te leren kennen en leuke activiteiten met elkaar te doen. Het CJG kijkt samen met de jongeren naar waar hun behoeften liggen. Als de jongeren elkaar wat beter kennen, en zich veilig voelen, breiden de activiteiten uit. Voorbeelden hiervan zijn bowlen, pannenkoeken bakken (en samen eten!), activiteiten in natuurgebied Kwintelooijen en met elkaar iets drinken in het centrum. Als er dan vriendschappen ontstaan, is dat natuurlijk fantastisch! 

Bijeenkomsten

Connected start met een kennismakingsgesprek met de jongere en eventueel zijn/haar ouder(s). Hierna volgen er tien bijeenkomsten van 1 tot 2 uur. Ouders worden betrokken om hun jongere te helpen. Soms zitten er twee weken tussen de bijeenkomsten, zodat de jongeren, met hulp van ouders, zelf iets kunnen organiseren. Zo kunnen geleerde vaardigheden al toegepast worden in de praktijk. 

Aanmelden

Enthousiast geworden en wil je je (kind) aanmelden? Dat kan via het algemene telefoonnummer van het CJG (0318) 538 222 of via e-mail info@cjgveenendaal.nl. Ook kun je voor meer informatie of aanmelden langskomen bij ons dagelijkse inloopspreekuur van 9.00 uur tot 12.00 uur in de Twyn, Verlaat 20 E. Voor deze training vragen wij een vergoeding voor de onkosten van € 25.

Naar overzicht